Beperkt beschikbaar wegens interne verhuizing

Wegens interne verhuizing zijn wij 31 augustus en 1 september telefonisch niet beschikbaar en per mail beperkt beschikbaar.
We streven ernaar om op 1 september zo snel mogelijk weer live te zijn, echter dit kunnen we niet garanderen.

Nieuwe aanwinst: Bart komt team Bovens Bouwadvies versterken!

Met veel plezier verwelkomen wij onze nieuwe collega Bart Buttolo. Bart heeft na zijn opleiding Real Estate Management ervaring opgedaan bij o.a. woningcorporaties, waar hij conditiemetingen en begeleidingswerkzaamheden van onderhoudswerken heeft uitgevoerd. Hij start per 17 april bij Bovens Bouwadvies als technisch manager.

Wisseling van de wacht

Wij zijn verheugd om mede te delen dat Bovens Bouwadvies vanaf 1 januari 2023 van eigenaar wisselt. Wim Kicken, inmiddels bijna 12 jaar in dienst bij Bovens Bouwadvies, zal vanaf genoemde datum de aandelen van Peter Bovens overnemen.

Zo is de continuïteit van het bedrijf gegarandeerd richting de toekomst. Peter blijft als adviseur betrokken bij het bedrijf dat door hem is opgericht. Ook in 2023 zal ons team onveranderd voor jullie klaar staan om samen weer mooie resultaten te realiseren. 

Wij wensen u een fijne jaarwisseling.

Een avond uit het leven van VvE-beheerder

We sluiten onze reguliere werkdag af om 16:00 uur en besluiten met z’n allen op kantoor nog even naar de borrel te gaan van MijnWerk, het verzamelgebouw waarin Bovens Bouwadvies gevestigd is. Tijdens het 1e pilsje word ik gebeld door vastgoedbeheerder van een pand in Brunssum. Er ligt een groot raam van een (leegstaand) winkelpand helemaal eruit. Dit onderdeel valt in principe niet onder het beheer van Bovens Bouwadvies, maar gezien het feit dat de beheerder in Brabant verblijft besluit hij mij toch te bellen. Hij weet immers dat hij altijd op me kan rekenen. Uiteraard pak ik dit voor hem op; dat doen wij zo bij Bovens Bouwadvies. Ik schakel direct door naar een van onze vertrouwde partners, Glashandel van Ooyen: binnen 1 uur, na enkele telefoontjes, is het raam (ca 4 bij 2,5 meter) dichtgetimmerd.
 
Niet veel later gaat wederom de telefoon, bij VvE Mariabad zijn, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, isolatieplaten, hekwerken en ander materiaal om- en weggewaaid, zelfs een glasbok met daarop meerdere ruiten is omgewaaid. De aannemer gaat direct, na telefonisch overleg, met meerdere personen ter plaatse een kijkje nemen. Tijdens dit laatste gesprek word ik gebeld door een bestuurslid van een VvE in Brunssum. Bij dit nieuwbouw complex heeft deze week een chocolaterie een airco laten plaatsen, deze is echter losgeraakt. Hiervoor wordt door het bestuurslid de brandweer gebeld om te inspecteren of het vast genoeg ligt of dat het een gevaar vormt. Dankzij het adequate optreden van dit bestuurslid is erger voorkomen, de brandweer heeft de airco unit veilig gesteld.
 
Niet veel later, word ik gebeld door een huurster van een appartement aan het Mariabad. Bij haar is vorige week schade ontstaan en derhalve had zij eerder al rechtstreeks contact met mij opgenomen. Normaliter gaat dit altijd via een eigenaar en nooit rechtstreeks. Bij deze jongedame had zich water naar binnen gedrongen via naden in het kozijn, vanwege de eerdere schade was zij redelijk in paniek. 
 
Ik besluit mijn biertje aan de kant te zetten en er direct heen te rijden om het zelf te bekijken. De aannemer is toch al ter plaatse ivm eerder genoemde bouwplaats. Ter plaatse zijn 4 heren druk doende om alles te zekeren. Ik help nog mee met het verzwaren van diverse goederen en zorgen ervoor dat niks meer kan gebeuren. Als ik naast me kijk zie ik de enorme hoeveelheid aan glasscherven, de stille getuigen van het omgewaaide glas. 
Met 2 mannen lopen we vervolgens richting huurster. Eenmaal daar heeft ze zelf alles al opgeruimd en lijkt de schade mee te vallen. Toch voelt het goed voor haar dat we even zijn komen kijken! 
Gerustgesteld lopen we naar buiten en rij ik terug naar kantoor om te kijken of er nog mensen aanwezig zijn: Helaas de borrel is al (zo goed als) beëindigd, er zijn nog 3-4 mensen aanwezig. We drinken nog iets en voldaan rij ik naar huis. Eenmaal thuis heb ik, om 21:30, nog een laatste keer contact met een ander bestuurslid waar wat problemen waren gedurende de avond. Ik plof neer en geniet van mijn bestelde sushi.
 
Zo zie je maar, het leven van een VvE-beheerder is vaak net zo onstuimig als het weer kan zijn. Maar de betrokkenheid en er dan samen met diverse partners tevreden uitkomen geeft een boost! 
 
Fijn weekend!

Rookmelders vanaf 1 juli 2022

Het is vanaf 1 juli 2022 vanuit de bouwregelgeving verplicht om rookmelders in bestaande woningen toe te passen. Het gaat dan om rookmelders die moeten voldoen aan NEN 14604, die in woningen moeten worden toegepast op elke bouwlaag met een verblijfsruimte of met een besloten ruimte waardoor een vluchtroute voert, tussen de uitgang van de verblijfsruimte en de uitgang van de woonfunctie. In de meeste gevallen zal dit betekenen dat de rookmelder in de hal van de woning komt te hangen. De rookmelders hoeven onder deze nieuwe regelgeving niet in gemeenschappelijke verkeersruimten te worden toegepast. Het betreft alleen de privé gedeeltes van het appartementengebouw. In het algemeen valt het aanbrengen van rookmelders binnen een woning onder de verplichting van de eigenaar van de woning.

Gasketelwet

Per 2 april 2022 treedt de nieuwe “gasketelwet” in werking: het wordt verboden om zelf de CV-ketelte installeren, te onderhouden, in werking te stellen of te repareren. Daarvoor moet een gecertificeerde gasinstallateur worden ingeschakeld. Over de frequentie van onderhoud van de ketel geldt het advies van de fabrikant. Alle eigenaren van appartementen dienen zich aan de wet te houden.

Werkzaamheden Vrieheidepark 50 - 144

Bij VvE Vrieheidepark 50 - 144 zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd in 2021; enkele andere werkzaamheden worden nu in 2022 nog afgerond. 
 
Alle balkonhekwerken zijn geschilderd en waar nodig hersteld. De hekwerken zijn in een andere kleur dan bestaand geschilderd door de firma Heythuysen. Van donker blauw is overgestapt naar lichtgrijs; hetgeen een frisse uitstraling geeft. 
 
In 2021 is ook gestart met de renovatie van het dak. Starmans Daken heeft het oude dak, tot op de 1e laag gesloopt en vervolgens is er een nieuwe laag isolatie opgekomen. De komende dagen wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking, komt hetnieuwe grind en worden de laatste details afgewerkt. 
 
In januari zullen er tevens 2 schuifdeuren worden geplaatst door ITH Techniek. Hierdoor wordt het complex nog vriendelijker voor mensen die slecht ter been zijn.

Om de hele wijk ten dienste te kunnen zijn, is er in overleg met de hartstichting ook nog eens een AED geplaatst. 
 
Al met al enkele fraaie werkzaamheden die de uitstraling van de VvE weer ten goede komen. 

Gevelrenovatie Mariabad

1.2.03

In mei 2021 zijn de gevelwerkzaamheden bij de appartementen van Mariabad 2 gestart. De firma Heythuysen is de uitvoerder en de firma van Ooyen levert het glas. Tijdens deze werkzaamheden worden alle houten ramen, deuren en kozijnen geschilderd en worden nieuwe lekprofielen aangebracht. Daarnaast worden in kader van duurzaamheid ook isolerende maatregelen aangebracht: diverse ramen worden voorzien van HR++ isolatieglas en er wordt extra isolatie met een trespa paneel bij de slaapkamerkozijnen en balkonpuien aangebracht.PHOTO 2021 09 23 10 37 11
Bij Mariabad 1 zal ook het voegwerk van de achtergevel (tuinzijde) worden vervangen. De oplevering van de eerste woningen (slaapkamerkozijnen) heeft plaatsgevonden. Op enkele kleine aandachtspuntjes na, ziet het werk er prima en verzorgd uit. Door weersomstandigheden en aangetroffen houtrot, lopen de werkzaamheden iets achter op de planning. Er wordt alles aan gedaan om de werkzaamheden toch tijdig klaar te hebben. De gevelwerkzaamheden bij de appartementen van Mariabad 1 worden aansluitend aan Mariabad 2 opgestart.
PHOTO 2021 09 23 10 37 11 2

Airco's en Warmtepompen

Vanaf 1 april 2021 is bij wet geregeld dat nieuwe installaties van airco's en warmtepompen maximaal 40dB mogen produceren, gemeten vanaf de grens met de buren.

Rookmelders verplicht vanaf juli 2022

Voor alle gebouwen met een woonfunctie, ongeacht het bouwjaar, geldt vanaf juli 2022 de verplichting om rookmelders te hebben.
Het bouwbesluit zal eisen:
  • rookmelders moeten voldoen aan NEN14064
  • op elke woonlaag en de begane grond van een woning dienen rookmelders geplaatst te worden
  • ook op vluchtroutes tussen een verblijfruimte en een uitgang van het complex worden rookmelders verplicht
  • rookmelders hoeven niet aan elkaar gekoppeld te worden en hoeven niet op het lichtnet aangesloten te worden
  • de rookmelders moeten minimaal 10 jaar meegaan en iedere 10 jaar worden vervangen

Welkom VvE's

Met enige trots kunnen wij mededelen dat VvE Appartementen Geleenstraat 65 - 103 oneven te Heerlen en VvE Maison Ceramique aan Stellalunet / Avenue Ceramique te Maastricht het beheer van de VvE hebben uitbesteed aan Bovens Bouwadvies.

VvE Lindeplein en duurzaamheid

VvE Lindeplein te Brunssum neemt diverse maatregelen om duurzamer te worden.
 
Tijdens de ALV in april 2019 werd door de leden van Vve Lindeplein 4 aangegeven dat zij graag wilden onderzoeken of zij voor een energiebespaarlening in aanmerking zouden komen. 
 
Samen met de technische commissie van de VvE is Bovens Bouwadvies aan de slag gegaan. Men kwam al snel tot de conclusie dat er meerdere mogelijkheden waren om dit te realiseren. 
 
Omdat er in de komende jaren ingrijpend werk nodig zou zijn aan het dak, was dit al een 1e stap. Namelijk: Extra dakisolatie.
Een 2e stap zou zonnepanelen worden, hiervoor werden direct meerdere offertes opgevraagd. 
 
Tijdens een van de technische-commissie vergaderingen werd aangegeven dat van de 16 appartementen er 15 nog op VR-ketels draaiden. Dit gaf nog eens extra mogelijkheden. 
 
Dit was voldoende voor het aangaan van de energiebespaarlening via het Nederlands Energie bespaar Fonds (NEF). 
Al snel volgde groen licht vanuit NEF en kon men aan de slag gaan. 
 
In oktober 2020 werd het startschot gegeven voor een hele reeks aan werkzaamheden. Als eerste moesten de rookgaskanalen geschikt worden gemaakt voor de nieuwe ketels. Dit gebeurde in 4 etappes van elke keer 4 appartementen. Hieraan gekoppeld werden direct de dakventilatoren vervangen door energiezuinigere types. De werkzaamheden aan rookgaskanaal, cv-ketels en dakventilatoren werden uitgevoerd door Total Project Care.
 
Daarna volgde het dak. In de voorbereiding werd duidelijk dat de bestaande boeiboorden asbesthoudend waren. Hiervoor moest flink ingegrepen worden en waren enkele appartement ook een paar uur niet bereikbaar. Alvorens de werkzaamheden konden worden uitgevoerd, diende men ook de zonwering en de tussenschotten op de balkons te verwijderen, hiervoor werd de hulp van Wierts BV ingeroepen. Nadat dit was gebeurd kon Ummels Dakdekkersbedrijf verder met het removeren van het dak. Het dak werd voorzien van een extra isolatielaag en nieuw bitumen, randafwerkingen werden compleet vernieuwd. De nieuwe boeiboorden kregen direct een moderne en strakkere look. 
 
Direct hierop aansluitend volgde Petec Solar, zij plaatsten maar liefst 53 zonnepanelen, die gebruikt worden voor de stroom van de algemene ruimtes (17.000 Kwh). De VvE zal na het in gebruik nemen van de installatie “0 op de meter” gaan krijgen. 

VvE St Jansplein Swalmen: hoog en droog

In opdracht van VvE St Jansplein te Swalmen en Nester zijn wij gestart met het renoveren van de daken door deze te voorzien van een nieuwe laag dakbedekking en grind. Er wordt ook een compleet nieuwe valbeveiliging aangebracht. In totaal zal er 1200m2 nieuwe dakbedekking worden aangebracht op de 4 daken, 12 uitbouwen / dakkapellen en de overdekte galerij van de woningen. VvE St Jansplein ligt midden in het centrum van het mooie Swalmen. Om het project tot een goed einde te brengen is goede bereikbaarheid van het centrum en zo min mogelijk hinder veroorzaken voor omwonenden en het winkelend publiek, een van de belangrijkste uitgangspunten. Het is een flinke operatie welke in goed en nauw overleg met de bewoners, die winkel Jan Linders en andere eigenaren van de omliggende winkels, uitgevoerd wordt. De begeleiding van het hele traject is in handen van Bovens Bouwadvies in samenwerking met de uitvoerder van het project: Dakaccent Nederland BV.

VvE Sittadel Sittard

Met veel genoegen kan Bovens Bouwadvies melden dat het beheer van een gedeelte van VvE Sittadel in Sittard, te weten Brugstraat I en Brugstraat III, per 1 maart 2021 een onderdeel vormen van de beheer portefeuille. 

Audit BvvB Collectief 2020

Bovens Bouwadvies heeft de audit met betrekking tot bemiddeling in verzekeringen via BVVB Collectief 2019 - 2020 met goed gevolg doorstaan

Uitbreiding beheer

Een drietal VvE's hebben besloten om het beheer van hun VvE uit te besteden aan Bovens Bouwadvies. Het betreft VvE Bosdaellaan 9 - 46 te Reuver, VvE Kerkstraat 18 - 20 in Roggel en VvE de Bunker in Landgraaf. Op dit moment is Bovens Bouwadvies nog in de afrondende fase met een 'grotere' VvE binnen een straal van 25 km van Heerlen

Verhuisd

Bovens Bouwadvies is op maandag 26 oktober 2020 verhuisd naar de Benzenraderweg 1 te Heerlen in het gebouw Mijn-Werk.

Nieuwe VvE's in beheer

Vanaf 1 juli 2020 zal Bovens Bouwadvies ook het beheer op zich nemen van VvE Industriestraat 50 te Kerkrade en VvE Zjwaamhaof te Swalmen

Uitbreiding team

Het team van Bovens Bouwadvies wordt per 1 juli 2020 uitgebreid. Perry Patelski zal als VvE Manager ons team komen versterken. Wij verheugen ons nu al op zijn komst.

Bovens Bouwadvies gaat verhuizen

Bovens Bouwadvies zal einde van het jaar 2020 gaan verhuizen naar de Benzenraderweg 1 te Heerlen. Het pand (Mijn-werk) wordt nu nog volop verbouwd, maar na de zomer van 2020 zullen meerdere bedrijven hun intrek nemen in dit prachtige complex met een rijke historie en uitstraling: de voormalige Mijnschool.

Nieuwste ontwikkelingen

Nu de overheid strengere maatregelen heeft afgekondigd en samenkomst van personen tot 1 juni 2020 aan banden heeft gelegd, zullen wij ons beraden welke maatregelen wij zullen treffen om de VvE's zo goed mogelijk te blijven supporten. Wordt vervolgd.

Welkom

Bovens Bouwadvies BV heet de eigenaren van VvE Bekkerveste te Heerlen, VvE Romenkamp te Oirsbeek en VvE Muzenlaan te Heerlen van harte welkom. Bovengenoemde VvE's hebben het beheer van de VvE vanaf 1 januari 2020 uitbesteed aan Bovens Bouwadvies BV.

Inzet Servicecentrale Nederland

Vanaf 16 december 2019 maakt Bovens Bouwadvies voor de leden van een VvE, die het beheer aan Bovens Bouwadvies hebben uitbesteed, gebruik van de diensten van Service Centrale Nederland. Dat betekent dat u buiten de openinsgtijden van ons kantoor, telefonisch via ons reguliere nummer 045-5352000, op uw eigen verzoek, voor calamiteiten terecht kunt komen bij een centralist van Service Centrale Nederland, die u dan verder te woord zal staan en u probeert te helpen. Aan deze 'extra' service zijn wel kosten verbonden, die doorbelast zullen worden.

Vrijwilligersvergoeding

In 2019 is een vrijwilligersvergoeding (onbelast) toegestaan van € 170 per maand en maximaal € 1.700 per jaar. De maximum bedragen gelden voor het totaal van de vergoeding voor de inzet (aldus de belastingdienst)

Huisdieren

Het verbieden van huisdieren in een VvE kan ALLEEN geregeld worden in de splitsingsakte.
Een verbod in het Huishoudelijk Reglement is op 22 mei 2019 door het gerechtshof in Den Bosch nietig verklaard. Wel kunnen in het HHR regels van orde zijn opgenomen, zoals een regel dat huisdieren geen overlast mogen bezorgen.

Ondeugdelijke sleutelkastjes

Politie: 'Ondeugdelijke' sleutelkastjes moeten in de ban

Een publicatie in 1Limburg op 19 februari 2019 (http://www.1limburg.nl/l/79760)

Onveilige sleutelkastjes moeten worden uitgebannen. Dat schrijft een hoge politiefunctionaris van de politie Limburg op Twitter, naar aanleiding van een inbraak in een appartementencomplex in Horst aan de Maas.

In de nacht van maandag op dinsdag sloeg daar een overvaller toe. Hij kwam binnen door het openbreken van sleutelkastjes. Deze methode wordt vaker toegepast. Een week eerder gebeurde hetzelfde in een complex in Belfeld. Daar werden drie bewoners overvallen en raakte een vrouw van 93 jaar oud gewond.

Lees ook: Bewoner overvallen bij nachtelijke inbraak

Laf
"Weer zo’n laffe inbraak met gebruikmaking van een ondeugdelijk sleutelkastje", schrijft Joep Patijn, hoofd operatiën van de politie Limburg, op Twitter. "Ban deze sleutelkastjes uit." De politie waarschuwt al langer voor de gevaren van sleutelkastjes. De kastjes zijn vaak bij bewoners aan de muur bevestigd, zodat zorgverleners en familieleden makkelijk de woning in kunnen.

Erg duur
Volgens familie van de 91-jarige vrouw die dinsdagochtend overvallen werd, ligt het niet zo gemakkelijk. Ook zij zouden liever van de kastjes af willen, maar zien geen ander alternatief. "Er bestaan wel systemen met codes op de deur, maar die zijn erg duur. Bovendien worden die niet vergoed", legt de kleindochter van het slachtoffer uit. "Wat moet je dan? De thuiszorg moet toch binnen kunnen als er iets mis is.

Teamwork makes the dream work

Samen koken bij Heuschen & Schrouff in Landgraaf.

IMG 1105

Ook in 2019 staat dit team weer voor u klaar.

VvE Mariabad

De VvE Mariabad te Heerlen heeft het beheer van de VvE per 1 januari 2019 uitbesteed aan Bovens Bouwadvies

Sparen voor groot onderhoud (Reservefonds)

Zie artikel uit Eigen Huis magazine: www.eigenhuis.nl/vve

 

Bovens Bouwadvies BV

Ruys de Beerenbroucklaan 29
6417 CC Heerlen

Telefoon:
045 - 535 20 00

E-mail:
info@bovens-bouwadvies.nl

BVVB vergunningnummer:
AFM-12043832

KFID nummer:
300.016421

© 2020 Bovens Bouwadvies | Design en ontwikkeling: E-volve.nl