fototop
Twinq introduceert: de VergaderApp voor eigenaren. (zie document voor uitleg)

De VergaderApp voor eigenaren is een applicatie die door Twinq is gemaakt voor appartementseigenaren om voorafgaand aan of tijdens of de VvE-vergadering te gebruiken. Met deze VergaderApp kunt u als appartementseigenaar alle agendapunten en documenten inzien, digitaal de presentielijst tekenen en digitaal uw stem uitbrengen.
De VergaderApp voor eigenaren is gemaakt voor het gebruik op mobiele apparaten, zoals een smartphone of een tablet.

Ons advies: Neem uw telefoon of tablet mee naar de VvE-vergadering. En zorg ervoor dat u uw batterij voldoende is opgeladen en dat u beschikt over een goede mobiele dataverbinding (4G).

Bovens Bouwadvies zal als beheerder, steeds vaker met deze tool gaan werken. Dit komt de kwaliteit van de vergadering alleen maar ten goede.

Zie artikel uit Eigen Huis magazine: www.eigenhuis.nl/vve

 

Gevelrenovatie Weiderpoort-Ganzeweide.

Na een gedegen voorbereiding is Smeets Bouw in de eerste week van september 2016 gestart met de uitvoering van de gevelrenovatie van de voorgevel van de VvE Weiderpoort-Wannerstraat.

De werkzaamheden bestaat in hoofdlijnen uit:

  • herstelwerkzaamheden metselwerk op diverse plaatsen in de gevel en balkons.
  • aanbrengen van nieuwe waterkerende indekkingen op diverse plaatsen.
  • aanbrengen van nieuwe afdekkingen op de gemetselde borstweringen van de balkons.
  • schoonspuiten en een anti mos behandeling van de voorgevel.
  • vervangen van diverse dilatatie- en kitvoegen.

 De werkzaamheden worden naar verwachting medio november 2016 afgerond.

 Haarstudio Guillaume en Beauty Instituut New Look zijn tijdens de werkzaamheden gewoon via de zijkanten van de aanwezige steiger bereikbaar.

 

VvE per 1 januari 2017 wettelijk verplicht reservefonds voor groot onderhoud te hebben

Ongeveer de helft van de VvE's spaart te weinig. Dat kan leiden tot achterstallig onderhoud. De overheid wil daarom dat elke VvE een verplichte minimale reservering per jaar doet voor het onderhoud van het gebouw.

VvE reservefonds
Elke VvE moet een reserverfonds hebben voor onderhoud. Bijvoorbeeld onderhoud aan de gevel, het dak of de liften. De leden van de VvE moeten er samen voor zorgen dat hierin genoeg geld gereserveerd wordt voor het onderhoud. Dit kan op 2 manieren:

Meerjaren onderhoudsplan (MJOP)
De beste manier om de juiste hoogte van het reservefonds vast te stellen is via een MJOP. Hierin staat namelijk precies wanneer welk onderhoud plaats moet vinden en wat de kosten hiervan zijn. De VvE weet dan hoeveel er maandelijks gereserveerd moet worden voor het onderhoud. Zo is er genoeg geld beschikbaar in het reservefonds.

Minimale reservering 0,5% van de herbouwwaarde van het gebouw
Is er geen MJOP opgesteld en vastgesteld? Dan moet een VvE jaarlijks minstens 0,5% van de herbouwwaarde van het gebouw reserveren. De herbouwwaarde van een gebouw staat in de brand- en opstalverzekering.

Het voorstel voor de verplichte maandelijkse reservering voor VvE's staat in het wetsvoorstel 'Verbeteren functioneren VvE's' van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Het wetsvoorstel is in behandeling bij de Tweede Kamer.


Gemeente kan VvE verplichten tot onderhoud
Bij achterstallig onderhoud kan de gemeente een VvE-vergadering bijeenroepen. De gemeente kan voorstellen doen voor verbeteringen aan het onderhoud. Ook kan ze een VvE verplichten om een onderhoudsplan op te stellen en uit te voeren.

Een VvE kan ook een lening aangaan
VvE's kunnen ook leningen aangaan, bijvoorbeeld voor investeringen in energiebesparende maatregelen of voor onverwachte kosten. VvE's kunnen een lening aanvragen bij onder andere het Nationale Energiebespaarfonds (NEF) en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Ook zijn er banken die leningen aan VvE's verstrekken. De rente op de lening is onder voorwaarden aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Op 19 mei 2016 heeft VvE Joostenhuis te Kerkrade een contract getekend en het VvE-beheer per 1 juli 2016 ondergebracht bij Bovens Bouwadvies.

Heeft u ook interesse om uw VvE-beheer bij ons onder te brengen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. 

 

 

 

Bij de VvE Palmstraat-Abeelstraat in Heerlen is vooraanzicht van het complex flink onder handen genomen. Aan de hand van het bestaande MJOP (MeerJarenOnderhoudsPlan) zijn werkzaamheden met elkaar gecombineerd.

De volgende zaken zijn uitgevoerd:

- Coaten van voordeuren (Foil Solutions)

- Schilderwerk entree en trappenhuis (Botterweck BV)

- Hekwerken balkons (Ummels 24-uursservice

 

Binnen de VvE is men enorm te spreken over deze verbeteringen. Komende jaren zal ook de achterzijde worden aangepakt.

Er is een wetswijziging op komst, die waarschijnlijk in 2016 van kracht zal zijn.

Hierin wordt geregeld welk minimumbedrag een VvE moet sparen voor onderhoud en herstel van de woningen. Hierdoor wordt nagestreefd dat appartementsgebouwen beter onderhouden worden.

De hoogte van het te sparen bedrag wordt vastgesteld op basis van een deugdelijk MJOP (Meer Jaren Onderhouds Plan) of bijvoorbeeld  0,5% van de herbouwwaarde van het appartementencomplex.

Het beheer van de VvE Severenplein Amby (Maastricht) is in handen van Bovens Bouwadvies BV.

Het beheer van de VvE Bloemendalstraat te Vaals is met ingang van 1 januari 2015 in handen van Bovens Bouwadvies BV.

Het komt steeds meer in het nieuws: Besparen door LED-verlichting.

Enkele van onze VvE's hebben ervoor gekozen om TL-verlichting te vervangen door LED-verlichting. De resultaten van de eerste wisselingen zijn verbluffend.

Bij VvE le Temps de Vivre in Heerlen, ging het verbruik van 26322 Kwh (2012) naar 24501 (2013) en is nu verder afgenomen naar 14000 Kwh!  Het maandelijkse voorschot aan electra is met maar liefst 27% afgenomen. Een flinke besparing, waarbij de investering voor nieuwe armaturen binnen enkele jaar zou zijn terugverdiend, alleen al op basis van electrakosten. Daar komt nog eens bij dat LED-lampen een langere levensduur genieten dan TL-lampen, tel uit uw winst.

1 juli 2013 is Bovens Bouwadvies BV gestart met het beheren van de VvE's in Twinq. Bijna 1 jaar verder zijn wij zeer content met het nieuwe systeem. 
Ook de eigenaars complimenteren ons regelmatig met het nieuwe pakket. De eigenaars merken dat ook zij vele voordelen halen uit het nieuwe systeem. De documenten die zij direct ter hand hebben, het online indienen van een melding en het opzoeken van financiële gegevens zijn enkele van de vele pluspunten voor gebruikers.

Bovens Bouwadvies BV is dan ook erg trots op het pakket en de samenwerking met Twinq.
In juli 2014 hebben alle medewerkers van Bovens Bouwadvies BV opnieuw een cursusdag van Twinq om enkele nieuwe functionaliteiten (aan de beheerderkant) onder de knie te krijgen. Hierdoor is het kantoor op woensdag 2 juli (hele dag) en donderdag 3 juli (tot 13:30) telefonisch niet bereikbaar. 

Bent u eigenaar en heeft u nog geen inloggegevens van Twinq ontvangen? Vraag deze dan nu op bij Bovens Bouwadvies BV, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bij diverse VvE's die in beheer zijn bij Bovens Bouwadvies BV zijn groot onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, daarnaast zijn nog enkele werkzaamheden in volle gang. Bovens Bouwadvies begeleidt deze werkzaamheden vanaf offerte traject tot oplevering.

Bij VvE Pisanostraat 374-444 in Eindhoven zijn van alle appartementen de kozijnen vervangen. Zowel de puien van de keukens (voorzijde), alsmede de kozijnen aan de achterzijde zijn vervangen door kunststof kozijnen van Cuypers Kozijnen uit Posterholt. De firma's Breman en Jac Ruyters zijn hier nauw bij betrokken geweest om ook de afwerking in goede banen te leiden. De eigenaars zijn erg tevreden met de nieuwe kozijnen.


Bij VvE Centrumflat (Brunssum) wordt door schildersbedrijf Megens het schilderwerk en de galerijvloer aangepakt. Op dit moment wordt in overleg met Sigma nog bekeken wat de beste oplossing is voor de vloeren van de galerijen.


De parkeergarage van VvE Kloostercomplex in Roermond is door Venetian Blinds voorzien van nieuwe rolhekken. Dit nadat een van de hekken beschadigd was geraakt na een aanrijding.


VvE Jos Klijnenlaan (Geleen) heeft in opvolging van het buitenschilderwerk in 2013, in 2014 Botterweck BV ook de trappenhallen en deuren laten schilderen. De restyle heeft een positief effect op de uitstraling van de VvE.


VvE Vrieheidepark (Heerlen) wordt op dit moment nog grondig gerenoveerd. Gevelverzorging Bemelmans heeft zijn werkzaamheden aan de hoekgevels inmiddels afgerond. Hierachteraan is schildersbedrijf Heythuysen begonnen met het schilderen van de gevelbanden en balkonplafonds. Via een hangbrug worden de banden eerst grondig afgewassen met algenverwijderaar, daarna wordt alles voorzien van een nieuw kleurtje. Deze werkzaamheden zullen aan het einde van de zomer afgerond zijn. Als deze werkzaamheden zijn afgerond zal firma Hatulek nieuwe camera's plaatsen om de veiligheid van de bewoners beter te kunnen garanderen. Met nieuwe (wide-shut) camera's en opnameapparatuur kan alles rondom het complex beter in kaart worden gebracht.
. 
Er komen nog regelmatig vragen binnen bij Bovens Bouwadvies over de gelden van de VvE's. 

Bij de VvE's die Bovens Bouwadvies BV in beheer heeft, staan alle gelden op rekeningen op naam van de VvE zelf.

Bovens Bouwadvies BV

Langheckweg 26
6468 EL Kerkrade

Parkstad nummer: 4285

Telefoon:
045 - 535 20 00

E-mail:
info@bovens-bouwadvies.nl

BVVB vergunningnummer:
AFM-12043832

KFID nummer:
300.016421

Copyright © 2010-2019 Bovens Bouwadvies B.V. Alle rechten voorbehouden Design en ontwikkeling: E-volve.nl