fototop

Politie: 'Ondeugdelijke' sleutelkastjes moeten in de ban

Een publicatie in 1Limburg op 19 februari 2019 (http://www.1limburg.nl/l/79760)

Onveilige sleutelkastjes moeten worden uitgebannen. Dat schrijft een hoge politiefunctionaris van de politie Limburg op Twitter, naar aanleiding van een inbraak in een appartementencomplex in Horst aan de Maas.

In de nacht van maandag op dinsdag sloeg daar een overvaller toe. Hij kwam binnen door het openbreken van sleutelkastjes. Deze methode wordt vaker toegepast. Een week eerder gebeurde hetzelfde in een complex in Belfeld. Daar werden drie bewoners overvallen en raakte een vrouw van 93 jaar oud gewond.

Lees ook: Bewoner overvallen bij nachtelijke inbraak

Laf
"Weer zo’n laffe inbraak met gebruikmaking van een ondeugdelijk sleutelkastje", schrijft Joep Patijn, hoofd operatiën van de politie Limburg, op Twitter. "Ban deze sleutelkastjes uit." De politie waarschuwt al langer voor de gevaren van sleutelkastjes. De kastjes zijn vaak bij bewoners aan de muur bevestigd, zodat zorgverleners en familieleden makkelijk de woning in kunnen.

Erg duur
Volgens familie van de 91-jarige vrouw die dinsdagochtend overvallen werd, ligt het niet zo gemakkelijk. Ook zij zouden liever van de kastjes af willen, maar zien geen ander alternatief. "Er bestaan wel systemen met codes op de deur, maar die zijn erg duur. Bovendien worden die niet vergoed", legt de kleindochter van het slachtoffer uit. "Wat moet je dan? De thuiszorg moet toch binnen kunnen als er iets mis is.

Ons kantoor is van 1 maart t/m 5 maart 2019 telefonisch beperkt bereikbaar.
 
E-mail wordt wel periodiek gelezen en ook wordt het antwoordapparaat afgeluisterd. Uiteraard blijft onze calamiteitendienst bereikbaar voor calamteiten via ons reguliere telefoonnummer
 
Alaaf

Het team van Bovens Bouwadvies B.V.

 
Vanaf 1 februari 2019 zal de wachtdienst (calamiteiten) voor de VvE's van Bovens Bouwadvies ingevuld worden door Graus Bouw.
Samen koken bij Heuschen & Schrouff in Landgraaf.

IMG 1105

Ook in 2019 staat dit team weer voor u klaar.
De VvE Mariabad te Heerlen heeft het beheer van de VvE per 1 januari 2019 uitbesteed aan Bovens Bouwadvies

Zie artikel uit Eigen Huis magazine: www.eigenhuis.nl/vve

 

Bovens Bouwadvies BV

Langheckweg 26
6468 EL Kerkrade

Parkstad nummer: 4285

Telefoon:
045 - 535 20 00

E-mail:
info@bovens-bouwadvies.nl

BVVB vergunningnummer:
AFM-12043832

KFID nummer:
300.016421

Copyright © 2010-2019 Bovens Bouwadvies B.V. Alle rechten voorbehouden Design en ontwikkeling: E-volve.nl