Een avond uit het leven van VvE-beheerder

We sluiten onze reguliere werkdag af om 16:00 uur en besluiten met z’n allen op kantoor nog even naar de borrel te gaan van MijnWerk, het verzamelgebouw waarin Bovens Bouwadvies gevestigd is. Tijdens het 1e pilsje word ik gebeld door vastgoedbeheerder van een pand in Brunssum. Er ligt een groot raam van een (leegstaand) winkelpand helemaal eruit. Dit onderdeel valt in principe niet onder het beheer van Bovens Bouwadvies, maar gezien het feit dat de beheerder in Brabant verblijft besluit hij mij toch te bellen. Hij weet immers dat hij altijd op me kan rekenen. Uiteraard pak ik dit voor hem op; dat doen wij zo bij Bovens Bouwadvies. Ik schakel direct door naar een van onze vertrouwde partners, Glashandel van Ooyen: binnen 1 uur, na enkele telefoontjes, is het raam (ca 4 bij 2,5 meter) dichtgetimmerd.
 
Niet veel later gaat wederom de telefoon, bij VvE Mariabad zijn, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, isolatieplaten, hekwerken en ander materiaal om- en weggewaaid, zelfs een glasbok met daarop meerdere ruiten is omgewaaid. De aannemer gaat direct, na telefonisch overleg, met meerdere personen ter plaatse een kijkje nemen. Tijdens dit laatste gesprek word ik gebeld door een bestuurslid van een VvE in Brunssum. Bij dit nieuwbouw complex heeft deze week een chocolaterie een airco laten plaatsen, deze is echter losgeraakt. Hiervoor wordt door het bestuurslid de brandweer gebeld om te inspecteren of het vast genoeg ligt of dat het een gevaar vormt. Dankzij het adequate optreden van dit bestuurslid is erger voorkomen, de brandweer heeft de airco unit veilig gesteld.
 
Niet veel later, word ik gebeld door een huurster van een appartement aan het Mariabad. Bij haar is vorige week schade ontstaan en derhalve had zij eerder al rechtstreeks contact met mij opgenomen. Normaliter gaat dit altijd via een eigenaar en nooit rechtstreeks. Bij deze jongedame had zich water naar binnen gedrongen via naden in het kozijn, vanwege de eerdere schade was zij redelijk in paniek. 
 
Ik besluit mijn biertje aan de kant te zetten en er direct heen te rijden om het zelf te bekijken. De aannemer is toch al ter plaatse ivm eerder genoemde bouwplaats. Ter plaatse zijn 4 heren druk doende om alles te zekeren. Ik help nog mee met het verzwaren van diverse goederen en zorgen ervoor dat niks meer kan gebeuren. Als ik naast me kijk zie ik de enorme hoeveelheid aan glasscherven, de stille getuigen van het omgewaaide glas. 
Met 2 mannen lopen we vervolgens richting huurster. Eenmaal daar heeft ze zelf alles al opgeruimd en lijkt de schade mee te vallen. Toch voelt het goed voor haar dat we even zijn komen kijken! 
Gerustgesteld lopen we naar buiten en rij ik terug naar kantoor om te kijken of er nog mensen aanwezig zijn: Helaas de borrel is al (zo goed als) beëindigd, er zijn nog 3-4 mensen aanwezig. We drinken nog iets en voldaan rij ik naar huis. Eenmaal thuis heb ik, om 21:30, nog een laatste keer contact met een ander bestuurslid waar wat problemen waren gedurende de avond. Ik plof neer en geniet van mijn bestelde sushi.
 
Zo zie je maar, het leven van een VvE-beheerder is vaak net zo onstuimig als het weer kan zijn. Maar de betrokkenheid en er dan samen met diverse partners tevreden uitkomen geeft een boost! 
 
Fijn weekend!